Spadate u one kojima je salo na stomaku noćna mora? Ma koliko dijeta držali i koliko mršavili uporne naslage na stomaku su još uvek tu i koje god trikove da isprobavate oni jednostavno ne deluju? Ako ste se prepoznali u ovim rečenicama imamo sjajnu vest za Vas.

Naime, istraživanja su pokalaza da skidanje sala sa stomaka folijom zaista daje rezultate. A šta Vam je sve potrebno i kako i vi možete ovo izvesti pročitajte u narednim redovima.

Kako zapravo deluje folija?

Najbitnije je istaći kakva se folija koristi. Kada kažemo folija mi ne mislimo na aluminijumsku foliju, već na najlonsku, prozirnu koja se pravi od plastike. Ona je rastegljiva i dobro prijanja uz telo, a ne propušta vazduh niti upija vlagu.

Zbog ovih osobina moguće je koristiti foliju kako bi ste za samo jedan dan izgubili u obimu i preko 2 cm. Naime, dok se znojite zahvaljujući njenoj nepropustljivosti Vaše telo će brže gubiti višak vode iz organizma, što će za posledicu imati i tanji struk.

Iako folija neće učiniti čudo i pomoći Vam u gubitku kilograma, ona će izbaciti višak tečnosti iz organizma i očistiti ga od tokisina. Dakle, ovom metodom nećete topiti salo, već ćete se rešiti viška vode. To može biti sjajno za one koji imaju ovaj problem, ili žele da za samo par sati smanje obim struka.

„Začinite“ vašu foliju

Bolji efekat folija će dati ako je koristite zajedno sa nekim prirodnim dodacima poput gline, meda, kafe i tome slično. Bitno je da birate sastojke koji pozitivno deluju na detoksikaciju organizma. Na ovaj način možete uticati i na gubitak sala, naročito ako ovo kombinujete sa zdravom ishranom i vežbama.

Sama primena je veoma jednostavna. Primera radi, ako se odlučite za kombinaciju gline i folije najpre je potrebno da izaberete odgovarajuću glinu. Potom je ravnomerno nanesite na čistu kožu u predelu stomaka. Delove kože namazane sa glinom umotajte u foliju, a zatim obucite što užu majicu. Držite ovo sad do dva i primetićete značajne rezultate.

Vi možete čak raditi i blage vežbe ili hodati kako bi ste podstakli proces znojenja i topljenja sala. Od vašeg angažovanja zavisiće i rezultat. Tretman sa glinom ne bi ste smeli da koristite više od tri puta nedeljno.

Kao što je već navedeno umesto gline možete koristiti i med, kafu, eterična ulja, neke gelove protiv celulita i td. Sve zavisi od Vaše procene šta će najbolje delovati na Vašem telu.

Sme li se folija držati celu noć?

Iako nije striktno zabranjeno držanje folije celu noć se ne preporučuje. Možda će Vam delovati primamljivo da legnete sa folijom i probudite se znojavi i dva centrimenta uži u struku, ali ovo može imati brojne posledice po organizam.

Naime, kako folija ne propušta vazduh ona će onemogućiti koži da diše, a ako se ovo bude dešavalo svake večeri u vremenskom trajanju od 8 sati mogu se javiti brojni problemi: od pojave bubuljica na koži do različitih upala.

Zato koristite foliju par sati u toku dana i to dok se krećete. Možete je staviti dok raspremate kuću, radite vežbe ili uživate u omiljenoj knjiži. Pre spavanja je skinite i osigurajte sebi miran san.

Folija je delotvorna i protiv celulita

Sjajna vest je da je folija delotvorna i protiv celulita. Potrebno je samo da umasirate malo kreme protiv celulita u butine ili neko drugo problematično područje, omotate ih folijom i držite sat-dva. Posle toga samo se istuširajte. Ovo možete ponoviti najviše dva puta nedeljno, a rezultati su vidljivi već nakon prve primene.

Ključ leži u tome što folija pomaže u zagrevanju kože, a povećanje toplote povećava i cirkulaciju. Sve ovo utiče na izbacivanje toksina nastanjenih u celulitu.

Naš savet je da sa folijom upotrebite ulje od bršljanja ili kafu.  Na taj način dobićete pravi anticelulit tretman koji je efikasan poput anticelulit masaže.

Da li je dozvoljeno umotati celo telo u foliju?

Odgovor je DA, ali morate biti VEOMA PAŽLJIVI! Poželjno je da zamolite nekoga da Vam pomogne, jer ako se sami budete umotavali ići će dosta teže.

Preporuka je da krenete od nogu, preko stomaka. ka rukama. Kada se omotate, trebali bi da zalepite flastere preko folije kako bi ste osigurali da se ona ne pomera. Nakon toka možete obući trenerku i odgledati seriju ili čitati knjigu. Bitno je samo da mirujete.

Ne bi ste trebali da ovako uvijeni ostanete više od 45 minuta. Nakon tog perioda istuširajte se i namažite hidratantnim mlekom. Vaša koža bi trebala da bude zategnutija, višak vode izbačen i obim ruku, butina i stomaka manji.

Šta kažu Vaša iskustva?

Sama iskustva vezana za ovu metodu skidanja sala su pozitivna. Veliki bro ljudi je iznenađen kako za samo par sati mogu smanjiti obim svog struka i do 3 cm. Ipak, veliki broj nuspojava je razlog zašto ova metoda nije toliko popularna.

Istraživanja su pokazala da se kod određenog broja žena javila upala jajnika, perutanje kože, stomačni problemi i tome slično. Caka je u tome da ne preterujete i ne koristite ovo svakodnevno. Folija Vam može biti kratkoročno rešenje koje ćete primetniti sa vremena na vreme, ali nikako ne bi ste smeli kontinuirano duži vremenski period da je koristite.

Zaključak je da skidanje sala sa folijom može biti veoma korisno kada želite da skinete taj centimetar viška koji Vam onemogućava da obučete omiljenu haljinu. Isto tako treba istaći da ovo nije trajna metoda, te da neće doneti dugoročne rezultate niti se sme koristiti svakodnevno.

Similar Posts