Poslednjih godina dosta se priča o Herbalife preparatima za mršavljenje, koji su veoma popularni na našim prostorima. I dok jedni tvrde da je reč o proizvodima koji čine čudo za Vašu liniju, drugi to osporavaju govoreći da je reč o još jednoj prevari u nizu.

U nastavku teksta možete pročitati o tome kakvi su zapravo herbalife proizvodi i kako se oni upotrebljavaju, kao i da li su i koliko efikasni kada je mršavljenje u pitanju.

Reč, dve o kompaniji herbalife

Herbalife je svetska kompanija koja se specijalizovala za proizvodnju i promociju proizvoda koji propagiraju zdravu ishranu i kontrolu telesne težine. Osnovana je 1980-te godine i tokom godina stekla je na milione korisnika koji redovono koriste njihove preparate.

Herbarife preparati se danas mogu naći u preko 80 zemalja, a po praviluu originalni proizvodi se kupuju isključivo od zvaničnih Herbalife distributera. Kako je svaki organizam drugačiji i svi mi imamo različite sklonosti, radne navike i građu, ova kompanija je omogućava konsultacije sa stručnim licima koja će Vam pomoći da odaberete one proizvode koji će odgovorati Vašim potrebama i stilu života.

Kako deluju herbalife preparati?

Svi znamo koliko je pravilna i zdrava ishrana važna kada je gubljenje viška kilograma u pitanju. Bitno je da adekvatno izbalansirate sve namirnice kako bi ste u organizam uneli dovoljno nutrijenata, a da istovremeno unesete i manje kalorija kako bi Vaš proces mršavljenja započeo.

Ovi proizvodi sadrže dovoljne količine proteina, ugljenih hidrata, minerala, vitamina, vlakana, masti i aminokiselilna koje neće narušiti Vaše zdravstveno stanje, a istovremeno će ubrzati organizam i podsteći varenje.

Bitno je istaći da Herbalife nije dijeta, već način ishrane koji možete odabrati kao Vaš stil života. Bez problema možete svakodnevno konzumirati ove proizvode i gledati kako se Vaši kilogrami gube. Herbalife proizvodi se preporučuju i osobama koje su zadovoljne svojom kilažom i žele da povećaju svoj mišićnu masu na prirodan način.

Kada postanete korisnik ovih proizvoda, odnosno kada se uključite u njihov program, u svakom trenutku možete pozvati nutricionistu ili drugo stručno lice koje će Vam dati savet i usaglastiti program sa aktivnostima koje Vas očekuju u toku dana.

Najpoznatiji herbalife proizvodi

U svojoj ponudi kompanija Herbalife ima velki izbor različitih proizvoda, a u osnovnu svakog programa čine šejkovi, dijetalna vlakna u obliku tableta, proteinske pločice i proteini.

  • Herbailfe šejk – Ovaj šejk je bogat proteinima, vitaminima, ugljenim hidratima i drugim drugim nurijentima, što ga čini savršenom zamenom obroka. On ima oko 200 kalorija i u potpunosti zadovoljava sve potrebe jednog prosečnog zdravog obroka. Daje osećaj sitosti, energiju i poboljšava apsorciju proteina u ishrani. Šejk ima šest ukusa, a dozvoljena je i njegova kombinacija sa voćem.
  • Dijetalna vlakna – Dijetalna vlakna se konzumiraju u obliku tableta. Sadrže različito lekovito bilje koje poboljšava probavu, ubrzava metabolizam, čisti creva i upija vodu. Ona deluju preventivno protiv srčanih oboljenja, snižavaju šećer u krvi i deluju kao antioksidant.
  • Express formula– Ova formula je zamena za šejk. Reč je o pločici koju možete konzumirati u situacijama kada nemate vremena ili niste u mogućnosti da pripremite šejk. Veoma je ukusna, bogata vlaknima, esencijalnim vitaminma i proteinima, što je čini savršenim obrokom kada ste na putu.
  • Proteinske pločice– Mnogima su omiljen obrok, jer su veoma praktične i ukusne. Konzumiraju se kao međuobrok. Idealan je izbor za sportiste koji je koristi nakon treninga kako bi regenerisali mišićne mase. Iako mnogi koji žele da smršaju izbegavaju proteinske pločite, treba istaći da je reč o zdravom slatkišu koji je poželjno konzumirati jednom dnevno.
  • Formula 3 protein – Poslednji preparat koji se nudi u osnovnoj ponudi jeste proteinski dodatak koji za cilj ima povećanje unosa proteina i održavanje energije između obroka. Sadrži protein soje i surutke i dodaje se u šejk kako bi povećao osećaj sitosti i pomogao u građenju mišićne mase.

Pored gore navedenih proizvoda u Herbarilife programu mogu se  naći i različiti čajevi, multivitaminski kompleksi i suplementi koji za cilj imaju ubrzavanje metabolizma i podsticanje probave.

Primer jelovnika korisnika herbalife programa

U zavisnosti od Vaših želja i mogućnosti herbalife savetnik će napraviti plan ishrane koji će zadovoljiti sve Vaše dnevne potrebne za nutrijentima. Neki biraju samo šejk za doručak, drugi pak žele ceokupan program, a ima i onih koji su najviše zainteresovani za Herbalife suplemente.

Primer jelovnika za jedan dan osobe koja je na na herbalife programu, izgleda ovako:

Doručak: Za doručak se konzumira herbalife šejk po ukusu koji želite. U njega možete dodati malo voća radi lepšeg ukusa.

Užina: Jedna voćka ili jedna proteinska pločica.

Ručak: Supa, sezonska salata, 150 g pilećeg belog mesa i kriška ražanog hleba. Posle ručka popijte herbalife čaj.

Užina: Salata ili proteinska pločica.

Večera: Herbalife zamenski obrok po izboru.

Navedni program sadrži oko 1200 kalorija na dnevnom nivou. Njegovom primenom se u proseku gubi od 4 do 8 kg na mesečnom nivou. U slučaju da se ubaci dodatna suplementacija rezultati mogu biti još efikasniji.

Napomenućemo i to da kako ovo nije dijeta, već način ishrane vežbanje u svim obliima je dozvoljeno. Šta više, ono se i preporučuje kako bi proces topljenja masnih naslaga tekao još brže.

Šta kažu Vaša iskustva?

Kao i kod većine drugih dijeta i ovde su iskustva korisnika podeljenja. Ipak jedno možemo reći sigurno – herbalife zaista pomaže u regulisanju telesne težine. Konzumacijom njihovim proizvoda mršavićete postepeno na zdrav način.

Iako kompanija ističe da ovde nema jo-jo efekata, veliki broj ljudi je odmah po prestanku korišćenja Herbalife proizvoda dobio znatno na težini. Kada tome dodamo i visoku cenu po jedinici proizvoda, možemo reći da iako je efikasan, herbalife nije baš najekonomičniji izbor.

Idealan je za one koji su stalno zaposleni i nemaju vremena da pripremaju obroke, a žele da se zdravo hrane i spremni su da izdvoje pozamašan iznos novčanih sredstava. Sa druge strane, svi oni kojima su nočanici nešto plići, ne bi trebali da započinju režim ishrane baziran na ovim preparatima.

Similar Posts