Dans postoji veliki broj različitih dijeta, tako da uz malo truda možete pronaći onaj režim ishrane koji će Vam najviše odgovarati i skinuti višak kilograma. Poslednjih godina, akcenat je stavljen na zdravo mršavljenje u kojem prednjače različite detoks dijete, od kojih je u mnogima osnovni sastojak limun.

Kada limunu dodate med i cimet, dobijate savršenu kombinaciju uz pomoć koje ne samo da mršavite, već i ubrzavate metabolizam, poboljšavate imuni sistem i vršite detoksikaciju. Zato ako do sada niste, isprobajte dijetu sa cimetom, medom i limunom i sami se uverite u njena dejstva.

Zašto baš cimet i med?

Opšte je poznato da je limun jedna od najkorisnijih namirnica na svetu. Bogat je različitim nutrijentima, štiti od velikog broja bolesti, prirodni je antiseptik, reguliše metabolizam i pomaže u mršavljenju. A da li znate iz kog su razloga cimet i med dobri za mršavljenje? Koja su to sve njihova pozitivna dejstva?

Med je namirnica koja se koristi od davnina i predstavlja mešavinu više od 70 različitih sastojaka. Poznat je po blagotvornosti koju ima na organizam i zbog čega je neuporediv u osnosu na druge namirnice. On jača imunitet, leči prehladu, smanjuje holesterol, umiruje upale želudca i creva i poboljšava krvnu sliku. Pored toga veliku primenu ima i u spoljašnjoj nezi tela, pa se tako često utrljava u kožu, kosu i nokte.

Iako je med sladak, mnogi će reći i preterano kaloričan, on zaista pomaže u skidanju viška kilograma! Zajedno sa cimetom cini čuda za oganizam. Rezultati brojnih istraživanja su pokazali da spoj cimeta i meda ubrzava metabolizam, stabilizuje digestivni trakt, poboljšava probavu i sagoreva masne naslage.

Kada ovoj kombinaciji dodamo i limun jasno je da dobijamo pravu bombu u borbi protiv viška kilograma koja pozitivno deluje na celokupan organizam, ostaje nam samo još da vidimo kako je koncipirana ova dijeta.

Pravila dijete sa medom, cimetom i limunom

Na netu možete pronaći dosta različitih varijacija ove dijete. Od onih brzih gde se praktikuje ispijanje posebnog napitka bez konzumiranja čvrste hrane, do dosta dužih dijeta u kojima se mora pratiti kompletan plan ishrane i potpuno promeniti jelovnik.

Mi smo se odlučili za manje radikalnu, ali efikasnu varijantu koja ne samo da će pomoći u borbi sa kilogramima, već se izvršiti i detoksikaciju organizma. Kada ustanete, na prazan želudac pijete čašu napitka koji se pravi po sledećem receptu:

  • Čaša tople vode, kašicica cimeta, sok od pola limuna i kašika meda se dobro pomešaju dok se ne sjedinje. Ko je u mogućnosti može i navedene sastojke da stavi u blender i nakon dva minuta napitak je spreman za upotrebu.

Iako nije strogo navedeno šta se sme, a šta ne sme konzumirati preporuka je da se visokokalorične namirnice, brza hrana, slatkiši i gazirana i alkoholna pića izbegavaju. Trudite se da zdrave navike koje ste možda usvojili u prethodnim dijetama primenite i ovde.

Prilikom pripreme obroka, trebalo bi da birate ona jela u kojima možete iskoristiti med, limun ili cimet, jer dodatno konzumiranje ovih namirnica može pomoći da što pre oslabite. Takođe, preporuka je da pijete čaj od cimeta i meda makar jednom dnevno i to između obroka ili pre vežbanja.

Fizičke aktivnosti su poželjne ako želite vidno da oslabite i to ba tri puta nedeljno u trajanju od minimum 4 minuta.

Dodatni saveti vezani sa ovu dijetu:

  • Povećajte unos mesa i zelenog povrća.
  • Izbacite slatkiše, ili ih ograničite na dva puta nedeljno.
  • Preporuka je da kupujete cejlonski cimet koji je zdraviji od običnog cimeta.
  • Pijte najmanje 3 l vode dnevno. Ako više volite sokove, možete u vodu staviti malo limuna i meda i dobiti ukusan napitak.
  • Trudite se da jedete svaki dan u približno vreme. Poslednji obrok neka Vam bude u 19 h.

Iskustva onih koji su probali ovu dijetu

Dijeta sa cimetom, medom i limunom nije čudesan režim ishrane u kojem se kilogrami tope i vi dobijate željenu figuru za samo par dana. Naprotiv, iskustva onih koji su probali ovu dijetu pokazala su da je reč o veoma sporoj, ali efikasnoj dijeti u kojoj se izgubljeni kilogrami ne vraćaju.

Uz malu promenu životih navika moguće je gubiti kilograme i dosta brže. Naravno to sve zavisi od namirnica koje birate za vaše obroke, njihove pripreme, Vašeg metabolizma i vremena kojeg odvojite za fizičke aktivnosti.

Najbolji rezultati se postižu ako se limun, cimet i med kombinuju sa promenjenim načinom ishrane bez slatkiša i brze hrane, a sa dodatnim programom vežbanja.

Kako ovo nije tipična dijeta već dodatak Vašem dnevnom jelovniku nuspojave su minimalne. I pored toga, žene u trudnoći, kao i dojilje bi trebale da se konsultuju sa lekarom pre bilo kakve promene ishrane.

Similar Posts