Ako spadate u one ljude koji se mesecima bore koju dijetu da izaberu jer većina dijeta zabranjuje slatkiše, onda je sladoled dijeta pravi izbor za Vas. Reč je o savršenoj letnjoj dijeti koja će prijati svima koji vole ovu poslasticu.

Bilo da se odlucite za brzu verziju ove dijete ili onu što duže traje, rešićete se masnih naslaga bez posledica po zdravlje. Pa da vidimo o čemu je zapravo reč.

Osnovne smernice sladoled dijete

Dijeta sa sladoledom ima više različiitih varijanti, a svakako je najpopularnija ona od tri dana po kojoj možete skinuti i do 4 kg. Ipak reč je o brzom i restriktivnom načinu ishrane koji zahteva veliku motivaciju.

Za trodnevnu sladoled dijetu se obično odlučuju oni koji žele da za kratko vreme skinu par kilograma viška. Mi preporučujemo da ovaj režim ishrane koristite kao uvod za dužu varijantu sladoled ili neke druge dijete jer on suzbija želju za slatkišima.

Sam koncept dijete je veoma jednostavan. Naime, vi dobijate jelovnik kojeg se striktno morate pridržavati tokom trajanja dijete i ne bi trebali da konzumirate ništa van njega. Iako su začini dozvoljeni, preporuka je da ih koristite umereno. U striktno zabranjene namirnice spadaju gazirana pića, alkohol, brza i kalorična hrana, kečap, majonez i drugi slični dodaci.

Blage čajeve i limunadu možete piti u neograničenim količinama, dok kafu možete konzumirati ali ne više od jedne šoljice dnevno. Veći unos kafe bi mogao da negativno utiče na nivo šećera u krvi, što za posledicu ima manjak energije.

Pijte najmanje 10 čaša vode dnevno i bavi te se laganim fizičkim aktivnostima. Nikakve kardio ili ostale zahtevnije vežbe nisu dozvoljene tokom trajanja dijete.

Ako uz dijetu uzimate vitamine ili neke druge suplementa preporuka je da to radite uveče kako ne bi ste osećali pojačanu glad tokom dana.

Jelovnik za tri dana

Raspored obroka u trodnevnoj dijeti sa sladoledom je unapred određen, a na Vama je samo da sledite recepte i uživate u ukusnim obrocima, a najviše u sladoledu. Jelovnik ne bi trebali da menjate ni na koji način, niti da po sopstvenom nahođenju izbacujete pojedine namirnice.

Istaćemo da se vreme pod ovom dijetom ne sme produžavati, jer je ona koncipirana samo za tri dana i duže trajanje bi moglo da ima određene posledice po Vaš organizam. Ako nakon isteka dijete želite i dalje da nastavite sa njom preporuka je da kontaktirate stručno lice koje će Vam napraviti dugoročan plan ishrane u skladu sa Vašim životnim navikama.

Jelovnik sladoled dijete:

DAN 1.

Doručak: Grejpfrut, 2 kriške integralnog hleba i 2 kašike putera od kikirikija.

Ručak: Pola šolje tunjevine ili pola šolje posnog sira ili pola šolje sardine sa dve tanke kriške hleba. (Jedna šolja ima 220 grama)

Večera: 150 g nemasnog mesa po izboru sa malo začina, šoljica zelenog povrća (blitva, tkvice, spanać) koje je spremljeno na pari, šolja cvekle ili šargarepe, mala jabuka ili kruška i kugla sladoleda od vanile (ili nekog drugog ukusa).

DAN 2.

Doručak: Kuvano jaje, dve kriške tonus hleba i polovina banana srednje veličine.

Ručak: Pola šolje tune ili pola šolje švapskog sira ili pola šolje sardine sa dve kriške integralnog hleba.

Večera: 150 g kefira, dve šolje zelenog povrća (grilovano, dinstano, kuvano, pareno), šolja repe ili celera, pola banane i pola šolje sladoleda po izboru.

DAN 3.

Doručak: Kriška nemasnog sira, četiri slana krekera i grejpfrut.

Ručak: Kuvano jaje i dve kriške niskokaloričnog hleba po izboru (tonus, integralni, ražani, hleb od heljde).

Večera: Pola šolje tunjevine ili niskomasnog sira ili švapskog sira ili sardine, dve kriške niskokaloričnog hleba, šolja repe ili celera, šolja karfiola (ili drugog zelenog povrća), jabuka i pola šolje sladoleda po izboru.

Iskustva i rezultati onih koji su probali sladoled dijetu

Sudeći po rezultatima onih koji su isprobali sladoled dijetu ona je savršena kao priprema za neku dugotrajniju dijetu. Čak i u slučaju da ne smršate onoliko koliko sve želeli, Vi ćete pripremi organizam za dugoročniji plan za mršavljenje.

Iskustva nam govore da ima i onih ljudi kojima je ova dijeta veoma prijala, pa su mršavili i to 4 kg za vreme njenog trajanja. Savršena je za one koji žele da skinu par kilograma viška pred letovanje, kao i za sve one koji ne žele da se odreknu sladoleda u letnjem periodu.

Nuspojave koje se mogu javiti su osećaj gladi, znojenje, glavobolja, drhtavica i malaksalost. Ako osetite da Vam ne prija ovakav režim ishrane odmah prekinite sa dijetom. Sa druge strane ako je osećaj gladi jedina nuspojava koju doživljavate pokušajte da povećate porciju kod obroka. Dakle, nemojte uvoditi nove namirnice već samo duplirajte hranu kod nekih obroka ili dodajte užinu sačinjenu od ugljenih hidrata i osećaj gladi će nestati.

Na kraju možemo zaključiti da iako je uspeh kod ove dijete gotovo zagarantovan on će pre svega zavisiti od Vašeg metabolizma i dotadanjih životnih navika. Tako da iako ne oslabite onoliko koliko ste želeli – ne očajavajte, samo se setite da ste tokom ove dijete uživali u jednoj od najukusnijih poslastica na svetu – sladoledu.

Similar Posts